Gydytoja dietologė Indrė Gustaitytė

Specializacija
Mitybos korekcija prieš ir po operacijų, taip pat sergant įvairiomis lėtinėmis ligomis, individualaus mitybos plano sudarymas

 

Licencija MPL-25074

 

Kalbos
Lietuvių, anglų

 

NEWMAN klinikoje gydytoja Indrė Gustaitytė konsultuoja ir teikia rekomendacijas vaikams, paaugliams ir suaugusiems sveikos ir dietinės mitybos, svorio korekcijos klausimais. Konsultuoja pacientus prieš ir po įvairių chirurginių operacijų, tame tarpe ir po skrandžio mažinimo operacijų, taip pat sergant gastroenterologinėmis ligomis (gastroezofaginiu refliuksu, celiakija, opiniu kolitu, Krono liga, cistine fibroze, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opa), širdies ir kraujagyslių (hipertenzija, dislipidemija, širdies nepakankamumu), endokrininės sistemos (diabetu, anemija), dermatologinėmis (dermatitu, dilgeline), reumatologinėmis (podagra), psichikos (bulimija, anoreksija) ir onkologinėmis ligomis. Gydytoja aptaria mitybos korekcijos principus, būtinus gyvenimo būdo ir elgsenos pokyčius. Esant poreikiui ir atsižvelgiant į paciento sveikatos būklę gydytoja sudaro individualias mitybos rekomendacijas.

Mokslai 

Nuo 2020 m. studijuoja Dietologijos rezidentūroje Lietuvos sveikatos mokslų universitete Kauno klinikose, Gastroenterologijos klinikoje, gydytojo dietologo kvalifikacija.
2020 m. atliko internatūrą Respublikinėje Panevėžio ligoninėje.
2020 m. baigė medicinos magistro studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete.

Kvalifikacijos tobulinimas

2023 m. konferencija „Inkstų funkcijos sutrikimai ir mitybos aktualūs aspektai perioperacinėje ir kritinių būklių medicinoje”.

2022 m. konferencija „Nutukimo gydymo galimybės”.

2022 m. dalyvavo Medical University of Vienna ir ESPEN rengiamame tarptautiniame projekte „Nutrition day”.

2022 m. konferencija 44th ESPEN Congress.

2022 m. konferencija „Gastroenterologinių ligų aktualijos ir patirtys 2022 metais”.

2022 m. dalyvavo Boston University School of Medicine rengiamuose kursuose „Pediatric Nutrition”.

2021 m. koferencija „Moters sveikata”.

2021 m. konferencija „Mityba sergant onkologine liga”.

Klauskite